Modificările aduse marţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu afectează servicii precum Uber, a transmis compania marţi, după ce CGMB a adoptat proiectul de hotărâre potrivit căruia în Capitală îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 32 de voturi „pentru” şi 20 de voturi „împotrivă”, din partea consilierilor PNL şi USR, care s-au opus interzicerii sistemelor alternative de transport.

Nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. Această modificare nu afectează servicii ca Uber, consideră Uber România.

"La o primă vedere, modificările aduse azi în Consiliul Primăriei nu afectează serviciile ca Uber. Analizăm şi vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri în perioada următoare, pentru a evita posibile interpretări abuzive. Vrem să fim partenerii Primăriei Bucureşti", au declarat oficialii Uber, în cadrul comunicatului.

Uber România a sublinat că doreşte să coopereze atât cu autorităţile, cât şi cu ceilalţi parteneri din industria transportului pentru a găsi o soluţie viabilă.

”În unele ţări, Uber funcţionează sub cadrul care defineşte serviciile de închiriere maşini cu şofer în regim privat, în timp ce alte state au definit ride sharing-ul ca pe o categorie separată de servicii de transport”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.