Platforma de ridesharing Uber a anunţat, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează, miercuri, în Piaţa Victoriei, un protest împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”.

Uber a transmis o poziţie privind protestul COTAR împotriva intenţiei Guvernului de a crea un cadru de reglementare şi pentru serviciile de ridesharing.

”Vrem să colaborăm cu industria de taxi aşa cum facem în alte ţări. De fapt, mulţi şoferi de taxi deja folosesc aplicaţia noastră. Însă nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei şi dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc şi aceste aplicaţii şi vor să aibă în continuare mai multe opţiuni de transport”, au transmis reprezentanţii Uber România.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.