Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că personalul din casele de pensii va fi suplimentat cu 1.000 de posturi pe o perioadă determinată, până la data de 30 decembrie 2022, doar pentru evaluarea dosarelor de pensii, recrutările urmând să înceapă în 27 august. Ea a precizat că în procesul de selecţie sunt acceptate şi persoane fără experienţă, dar care au competenţe în acest proces de digitalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Turcan a declarat miercuri, că în data de 27 august va începe procesul de recrutare şi selecţie a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii. 
“Am avut astăzi, la sediul Casei Naţionale de Pensii, o videoconferinţă cu toţi preşedinţii caselor judeţe din ţară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, aşa cum ne-am propus. Potrivit ordonanţei de urgenţă deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează a fi suplimentat cu 1 000 de posturi, pe o perioadă determinată până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii. Am cerut să poată intra în procesul de selecţie şi persoane care nu au experienţă, dar au competenţe şi abilităţi pentru a contribui la acest proces de digitalizare”, a transmis Raluca Turcan. 
Ea a precizat că suplimentarea personalului cu cei 1.000 de angajaţi este o condiţie importantă pentru ca procesul de digitalizare şi evaluare a dosarelor să fie încheiat în termenul asumat în PNRR, adică până la sfârşitul trimestrului trei al anului viitor.
Ministrul Muncii a transmis că apoi vor fi parcurşi şi ceilalţi paşi ai reformei sistemului de pensii şi anume finalizarea cadrului legal care să aducă echitate şi sustenabilitate şi reducerea discrepanţelor din sistemul actual de pensii şi recalcularea pensiilor după formula din noua lege, care să permită o creştere mai consistentă a pensiilor mici aflate în plată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.