Poliţiştii tulceni au deschis o anchetă după ce o femeie diagnosticată cu Covid-19 ar fi fost înmormântată fără a fi luate măsurile de limitare a răspândirii noului coronarivurs. Una dintre fetele femeii a povestit pe pagina sa de Facebook că au fost respectate aceste măsuri, nu au fost alte persoane la înmormântare în afara familiei apropiate, fiind urmate recomandările autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a transmis, joi, printr-un comnicat de presă, că poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini din care reiese faptul că o familie din localitatea Teliţa ar fi efectuat pregătiri pentru înmormântarea unei rude, despre care ar fi existat suspiciunea infectării cu COVID 19, fără a fi luate măsurile necesare de limitare a răspândirii virusului, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea s-au sesizat din oficiu, întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În cauză, se efectuează cercetări cu privire la faptă, sub coordonarea organului de Parchet competent, în vederea clarificării intregii situaţii de fapt”, a anunţat IPJ Tulcea.

Una dintre fetele femeii decedate a povestit pe pagina sa de Facebook că toată familia s-a izolat după aflarea diagnosticului de Covid-19, iar la înmormântare nu au participat alte rude.

În plus, femeia susţine că autorităţile au promis că se vor ocupa de dezinfectare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

“Decedată, mama noastră, diagnosticată cu Covid 19, izolată toată familia (carantinată) după aflarea diagnosticului, fără accesul neamurilor sau a altor persoane la înmormântare, promisiuni de igienizare şi dezinfectare a locului de deces (casa, biserica), promisiuni şi angajamente ce nu s-au întamplat. Tata a dus-o pe mama la groapă cu tractoraşul personal, deşi şi-au luat angajamentul că se ocupă de absolut tot. Eu, tata şi surorile mele am îngropat-o cu mâinile noastre”, a povestit femeia pe pagina sa de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.