Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a emis, marţi, în decurs de doar şase ore, trei mesaje RO-Alert prin care avertizează populaţia cu privire la apariţia urşilor în zone locuite. Luni seară, două astfel de mesaje au fost transmise în mai puţin de două ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Localnicii din mai multe zone ale judeţului Harghita au primit, marţi, mesaje RO-Alert care semnalează prezenţa urşilor în localităţi.
 
De dimineaţă, un astfel de mesaj anunţa prezenţa unui urs în comuna Sărmaş, sat Hodoşa. După orele prânzului, mesaje de avertizare au fost transmise persoanelor aflate în localităţile Sub Cetate şi Sândominic. În total, trei mesaje au fost transmise în aproximativ şase ore. 
 
Luni seară, în nici două ore, ISU Harghita a transmis două mesaje RO-Alert pentru a avertiza populaţia din localităţile Vârşag şi Dealu cu privire la apariţia animalelor sălbatice în zonele locuite.
 
De altfel, în Harghita astfel de mesaje sunt transmise tot mai des. Săptămâna trecută, autorităţile au avertizat populaţia miercuri, vineri, sâmbătă şi duminică, în cursul zilei de sâmbătă fiind emise cinci mesaje RO-Alert. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.