Echipa României, formată din patru elevi de la colegii din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare, a obţinut trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică, desfăşurată la Salonic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia a fost formată din Radu Herzal, Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi.

Mălina Elena Constantinescu, Vlad Ştefan Oros şi Gabriel Tudor Mocioi au obţinut medalii de aur, iar Radu Herzal a obţinut medalia de argint, festivitatea de premiere avâbd loc miercuri după-amiază.

Copiii au fost însoţiţi de profesorul Ioana Stoica, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Mălina Elena Constantinescu este elevă la Colegiul Naţional din Iaşi şi în luna mai a participat la cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Stiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019),unde.a concurat pentru echipa ei la fizică, reuşind să obţină unul din cele mai mari punctaje din competiţie la această disciplină şi a treia medalie de argint cu echipa.

Vlad Ştefan Oros a fost admis anul acesta,cu media meximă. la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara,  specializarea Matematică-Informatică. Anul trecut a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Botswana,iar anul acesta, ân luna mai, a obţinut Premiul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică.

Tudor Gabriel Mocioi este elev la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti şi anul acesta a obşinut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO).

Radu Herzal este elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Anul trecut a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori (OISJ) din Botswana.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.