Un număr de 18 elevi de la Liceul german ”Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au ajuns, luni seară, la Spitalul Judeţean Arad, acuzând dureri abdominale şi stări de rău, aceasta după ce săptămâna trecută alţi câţiva zeci de elevi s-au prezentat la spital cu aceleaşi simptome. În instituţia de învăţământ a fost făcută deratizare şi dezinsecţie, pe perioada vacanţei de iarnă, însă luni cursurile au fost reluate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni seară, al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, 18 elevi cu vârsta cuprinsă între 8 ani şi 18 ani s-au prezentat la Spitalul Judeţean Arad cu stări de rău şi dureri abdominale

”În urma investigaţiilor, trei elevi au rămas sub supraveghere medicală: unul de opt ani a fost internat pe Compartimentul Boli Infecţioase Copii, unul de 17 ani pe Secţia Clinica Pediatrie II şi unul de 18 ani pe Secţia Clinică Medicină Internă I. Ceilalţi elevi au fost investigaţi de personalul de specialitate, fără a necesita internare”, se arată în comunicat.

Luni, inspectorii sanitari au verificat condiţiile de desfăşurare a orelor de curs în cele trei clădiri ale liceului. În urma prezenţei elevilor la UPU Arad, luni după-amiază, din nou au fost demarate controale.

”Se efectuează cercetare la faţa locului, de lucrători din cadrul IPJ Arad, fiind ridicate probe de către Serviciul Criminalistic şi măsurători de către echipajul CBRN al ISU Arad. Măsurătorile efectuate până acum, nu au înregistrat depăşiri ale fondului natural”, se arată în comunicatul de presă al DSP Arad.

Potrivit sursei citate, ”în momentul de faţă nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13 ianuarie a.c.”.

După evenimentul din 13 ianuarie a.c. de la Liceul german din Arad, unitatea şcolară a fost închisă, iar luni a fost redeschisă, după ce au fost ventilate toate spaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.