Trei dintre adolescenţii internaţi cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un fast food din Sinaia sunt în continuare în spital, ei urmând a fi externaţi joi. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova a amendat cu 32.000 de lei unitatea de alimentaţie publică, pe care a şi închis-o, şi a confiscat, în urma controlului, peste 20 de kilograme de alimente neconforme, care vor fi distruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 09.08.2023, din totalul de 9 copii prezentaţi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Sinaia, 3 copii mai sunt internaţi, urmȃnd sa fie externaţi în cursul zilei de mȃine, starea de sănătate a acestora fiind stabilă”, anunţă, miercuri după-amiază, printr-un comunicat, DSVSA Prahova. 
 
Inspectorii sanitar-veterinari care au făcut controale la tabăra unde erau cazaţi cei nouă copii care au ajuns la spital, marţi, cu simptome de toxiinfecţie alimentară au constatat că turiştii beneficiau doar de servicii de cazare într-o pensiune din oraşul Sinaia, masa fiind servită la o unitate de alimentaţie publică aflată în centrul oraşului.
 
”Grupul a fost cazat în data de 07.08.2023 şi a servit prȃnzul, cina şi micul dejun în data de 08.08.2023, iar simptomele apărȃnd la două ore de la servirea acestuia. Cu ocazia controlului au fost constatate deficienţe privind etichetarea, depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor generale de igienă în unitate. Pentru neregulile constatate, inspectorii DSVSA Prahova au dispus închiderea activităţii unităţii, aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei şi au confiscat şi denaturat produse alimentare neconforme în cantitate de 21 de kilograme”, informează DSVSA Prahova.
 
În cadrul verificărilor, instituţia a recoltat probe din alimentele consumate de grupul de copii, iar inspectorii au făcut teste de sanitaţie de pe suprafeţe şi de pe tegumentele personalului responsabil de prepararea mesei, probe care au fost trimise la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor  Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.