Trei angajate ale unor centre rezidenţiale de asistenţă a persoanelor vârstnice din judeţul Timiş au fost depistate cu coronavirus. Ele se aflau în izolare la domiciliu. DSP Timiş a anunţat că testează tot personalul acestor centre şi că deja au fost făcute aproximativ 500 de verificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Timiş, Direcţia de Sănătate Publică Timiş derulează, în cadrul laboratoarelor acreditate din Timişoara, testări ale personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidenţiale de asistenţă a persoanelor vârstnice. 
 
"Până la ora actuală, conform DSP Timiş, au fost testate un număr de aproximativ 500 de persoane şi au fost depistate pozitiv trei angajate ale acestor centre. Aceste persoane au fost în izolare la domiciliu şi nu au intrat în contact cu personalul şi cu persoanele asistate din centre. Trebuie menţionat faptul că sunt testaţi toţi angajaţii acestor centre care s-au aflat, timp de 14 zile, în izolare la domiciliu”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, conform ordonanţei "“se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor (….) pe o perioada de 14 zile. Perioada (…) este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi”. 
 
Personalul de îngrijire îşi va putea relua activitatea doar dacă rezultatul testului pentru virusul SARS-CoV-2 va fi negativ. 
 
Testările vor continua şi în perioada următoare pentru toţi angajaţii centrelor de îngrijire din Timiş, care vor ieşi din perioada de 14 zile de izolare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.