Cadre medicale de la Institutul Oncologic Bucureşti vor asigura, cu sprijinul unei asociaţii, îngrijiri medicale la domiciliu unor copii bolnavi de cancer care au domiciliile în Capitală şi în judeţele Ilfov, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Aproximativ o sută de copii care făceau naveta la spital pentru a primi tratament vor fi trataţi şi monitorizaţi acasă, prin grija a patru medici şi 10 asistenţi, programul fiind susţinut financiar din donaţiile primite de către Asociaţia Dăruieşte Aripi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prin deplasarea echipelor medicale la domiciliu, micii pacienţi nu mai sunt nevoiţi să facă nenumărate drumuri la spital, unele chiar de sute de kilometri, pentru a primi tratament. Programul de îngrijiri de proximitate lansat de Asociaţia Dăruieşte Aripi este total gratuit pentru copii şi familiile lor, fiind susţinut prin campanii de strângere de fonduri. În prima etapă, aproximativ 100 de copii vor beneficia de aceste servicii. Echipa medicală va fi formată din 4 medici şi 10 asistente de la IOB. Selecţia cazurilor se va face în funcţie de criterii de prioritate medicale şi sociale (de exemplu: nevoia de paliaţie, caracterul nedeplasabil al pacientului, rezultatele anchetelor sociale)”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Dăruieşte Aripi dat publicităţii joi.
Iniţiativa acestui demers aparţine ONG-ului, scopul acesteia fiind îmbunătăţirea şanselor la viaţă şi sănătate, prin accesul la servicii medicale gratuite la domiciliu. Vizaţi sunt în special copiii bolnavi din familiile din zonele rurale defavorizate. 
Programul este construit pe baza modelului lansat de Dăruieşte Aripi la Constanţa, în 2018. Tratamentele la domiciliu din regiunea Muntenia sunt finanţate, în primă etapă, de o bancă. 
„Suntem încrezători că prin acest parteneriat vom reuşi să oferim copiilor o parte din îngrijirea de care au nevoie şi pot beneficia la domiciliu, într-un mediu cunoscut lor, în care să se simtă apropiaţi de lucrurile familiare şi de persoane dragi lor. Pe lângă starea de confort de care sunt convins că vor beneficia, respectarea calităţii actului medical este o prioritate, iar implicarea personalului din Secţia de Oncologie Pediatrică din cadrul IOB reprezintă o garanţie pentru un tratament adecvat”, a declarat managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, medicul Bogdan Tănase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.