O femeie de 33 de ani aflată în comă a primit un ficat de la un donator aflat în moarte cerebrală, operaţia de transplant fiind efectuată în premieră la spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu a declarat duminică seară că femeia care a fost supusă operaţiei de transplant este mamă a patru copii, este orginară din judeţul Galaţi şi a fost adusă la spitalul ieşean în stare de comă.

Donatorul este o femeie de 56 de ani, ficatul acesteia fiind prelevat la spitalul Universitar Bucureşti.

”În premieră azi s-a efectuat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi un transplant hepatic în urgenţă, pentru insuficienţă hepatică acută. Primitorul este o femeie de 33 ani, mamă a patru copii din judeţul Galaţi. Ea a fost adusă cu ambulanţa în stare de comă. A fost internată în Terapie Intensivă în cursul zilei de vineri. Pentru grefa hepatică s-a declanşat solicitarea de transplant în urgenţă de la un donator în moarte cerebrală. Prelevarea ficatului s-a realizat azi dimineaţă la spitalul din Bucureşti, iar transplantul s-a efectuat după-amiază la Iaşi”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a precizat că evoluţia stării de sănătate a femeii care a primit ficatul este una favorabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.