Traficul rutier în zona Pieţei Regina Maria din Capitală, închis miercuri dimineaţă după ce o bucată din zidul fostei fabrici de bere de pe strada George Coşbuc s-a prăbuşit, a fost reluat. Primarul general Gabriela Firea a anunţat că a fost reluată şi circulaţia tramvaielor, ea susţinând că astfel de evenimente nu pot fi controlate, întrucât "se întâmplă spontan, din cauza condiţiior meteo”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulatia tramvaielor liniilor 32 şi 23 a fost reluată în jurul orei 13.15.

"Am aşteptat un aviz de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, un expert independent a fost aici, la clădire, pentru măsurători, am vorbit personal cu el şi ne-a garantat că putem să reluăm circulaţia cu tramvaiul în ambele sensuri în această zonă şi în câteva momente se va ridica curentul pentru tramvai”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a spus că astfel de evenimente nu pot fi controlate.

"Este un lucru nedorit care s-a întâmplat. Aceste evenimente nu pot fi controlate, pentru că se întâmplă spontan din cauza condiţiilor meteo. Noi am luat toate măsurile pentru siguranţa cetăţenilor. Era mai important să protejăm cetăţenii, decât să fi insistat să circule tramvaiul şi să fie accidente”, a spus primarul.

Firea a mai spus că toată consola va fi îndepărtată pe timpul următoarelor nopţi, la recomandarea expertului de la Inspectoratul de Stat pentru Construcţii.

"Recomandarea expertului independent din partea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii este ca toată consola să fie îndepărtată. Reprezentanţii ISU vor începe această operaţiune, dar nu pe parcursul zilei, pentru că ar însemna să fie iar blocată circulaţia, ci pe timpul nopţii. Probabil în câteva zile se va îndepărta toată această consolă care poate fi periculoasă”, a spus edilul.

Primarul Sectorului 5, Gabriel Mutu, a spus că toate cheltuielile vor fi facturate proprietarului, întrucât clădirea nu se află nici în subordinea Primăriei Capitalei şi nici a Primăriei Sectorului 5.

"Cu siguranţă vom lua toate măsurile legale pentru a putea recupera banii aceştia, pentru că nu se poate să intervină autoritatea statului pentru o proprietate privată. Cu siguranţă îi vom factura toate cheltuielile legate de neajunsurile pe care le-a produs firma de transport, curăţenia zonei, toate aceste lucruri vor fi facturate agentului economic privat”, a spus primarul Sectorului 5.

Întrebată dacă este mulţumită de modul în care s-a făcut deszăpezirea în Capitală, Firea a spus că „întotdeauna este loc de mai bine”, dar că planul de deszăpezire a fost respectat şi că s-a acţionat cum s-a putut în condiţiile date.

De asemenea, ea a mai spus că la activităţile de deszăpezire pe străzile adiacente şi trotuare vor ajuta şi militari, jandarmi, deţinuţi, sportivi de la CSM şi muncitori de la firmele de construcţii din Capitală.

"Ştiu că nu s-a mai făcut până acum aşa ceva, că autorităţile aşteptau să înceapă primăvara, dar exigenţele au crescut şi după ce se rezolvă problema principală, şi anume bulevardele şi marile artere, firesc toţi aşteptăm ca şi străduţele laterale şi trotuarele să fie degajate de zăpadă. Prioritare sunt căile de acces la spitale, la instituţii, la şcoli, în staţiile RATB, în refugii, în rigole. Acest lucru îl facem începând de acum”, a declarat primarul Capitalei.

Miercuri dimineaţă în jurul orei 4.00, o bucată de 50 de metri liniari din peretele fostei Fabrici de Bere Rahova s-a prăbuşit. În aceste condiţii, a fost blocată circulaţia rutieră, inclusiv traficul tramvaielor liniilor 32 şi 23.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.