Turiştii vor alege litoralul românesc pentru relaxare şi mai puţin pentru distracţie şi nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise la malul mării, spune Aurelian Marin, directorul general al "Paradis, Vacanţe de Vis", unul din cei mai mari touroperatori specializaţi pe litoral, el precizând că termenele de plată pentru early booking au fost decalate până spre 1 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Litoralul nostru rămâne clar prima opţiune a românilor pentru sezonul estival. Majoritatea turiştilor vor plajă şi soare. Este evident că nu vom mai putea vorbi de acelaşi turism pe care îl ştiam până acum. De data asta, turiştii vor alege litoralul pentru relaxare şi mai puţin pentru distracţie. Nu vom mai putea vorbi de evenimente, de festivaluri, de concerte sau de cluburi deschise. Însă hotelierii îşi aşteaptă turiştii şi cei care vor deschide vor garanta toate măsurile de siguranţă şi de igienă”, declară Aurelian Marin, directorul general al "Paradis, Vacanţe de Vis", unul din cei mai mari touroperatori specializaţi pe litoral.

În această perioadă de incertitudine, compania anunţă oferte pentru sezonul estival.

"Deja, deşi încă timid, turiştii au început să facă rezervări pentru perioada iulie – septembrie. În cazul în care anumite rezervări au fost făcute pentru mai – iunie şi încă vor fi probleme legate de libera circulaţie sau de deschiderea hotelurilor, turiştii vor putea opta pentru o altă perioadă. Ţinând cont de situaţia generată de pandemia Covid-19, termenele de plată pentru early booking au fost decalate până chiar aproape de 1 iunie", spune Aurelian Marin.

Termenele de anulare fără penalizări sunt până cu 21 – 14 zile înainte de check in, iar plăţile vor fi eşalonate fără restricţii, în funcţie de cum doresc clienţii.

Reprezentantul touroperatorului afirmă că ”Paradis, Vacanţe de Vis” negociază atent şi, ca urmare a negocierilor avute cu fiecare furnizor în parte.

”Toată lumea aşteaptă reglementări clare şi oficiale. Până atunci, multe restaurante şi hoteluri îşi fac propriile reguli adaptând măsuri care deja se iau în alte state. Noi, alături de hoteluri, vom încuraja servirea mesei de către turişti în restaurantele structurilor de cazare, întrucât considerăm că avem garanţia serviciilor şi măsurilor de siguranţă corecte şi eficiente”, subliniază Aurelian Marin.

În ceea ce priveşte derularea sezonului estival pe litoralul românesc, consultanţii ”Paradis, Vacanţe de Vis” estimează că, după data de 1 iunie, la mare vom avea deschise majoritatea hotelurilor.

"Situaţia va fi astfel: o lună iunie cu un grad de acoperire satisfăcător; o perioadă 1 iulie – 23 iulie cu un grad bun de acoperire; o perioadă 24 august – 10 septembrie cu un grad foarte bun de acoperire; 2-3 săptămâni în septembrie cu un grad bun de acoperire", precizează touroperatorul.

De asemenea, Paradis, Vacanţe de Vis a realizat un studiu cu clienţii proprii, în urma căruia rezultă că 71% doresc să vină şi anul acesta pe litoral. Dintre aceştia, 53% spun că vor veni sigur dacă vom avea o ameliorare semnificativă (spre zero) a pandemiei, iar 18% nu sunt siguri dacă se vor decide să vină în situaţia contrară

Mai mult, 15% nu ştiu să spună acum dacă ar dori să vină sau nu, iar 14% nu doresc să-şi facă vacanţa anul acesta pe litoral.

Potrivit lui Aurelian Marin, turismul de litoral va întâmpina schimbări şi pe termen mediu şi lung.

"Va exista o creştere a cererii din partea clienţilor. Vom avea, anul acesta, turişti care nu au mai fost de mult timp pe litoral şi care vor fi plăcut impresionaţi. Ca o consecinţă a pandemiei şi a efectelor economice prezente şi ulterioare vom avea o îmbunătăţire sensibilă a serviciilor acordate de către furnizori. Vor creşte grija şi responsabilitatea faţă de client, dar şi ataşamentul clienţilor faţă de locaţiile care îşi arată şi îşi manifestă în mod real grija faţă de nevoile clienţilor. Nu în ultimul rând, apar noi nevoi ale clienţilor legate de siguranţă şi încredere. De altfel, motto-ul 'Paradis, Vacanţe de Vis' este, în prezent, #VacanţăcuSiguranţă", spune Aurelian Marin.

Directorul general al companiei precizează că este obligatoriu ca voucherele aferente anului 2020 să fie acordate acum, în luna mai, pentru stimularea turismului în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.