Reprezentanţii Horticultura au anunţat că sunt în căutarea de soluţii pentru salvarea stejarului plantat de Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei României, după ce acesta a început să se usuce. Primăria Timişoara a cumpărat stejarul cu 3.000 de euro, din Olanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Au fost chemaţi în ajutor doi profesori din cadrul Facultăţîi de Horticultură şi Silvicultură pentru a găşi o soluţie prin care copacul cumpărat din Olanda de către Primăria Timişoara să nu se usuce de tot.
 
”Stejarul plantat de colegii noştri este întreţinut sub supravegherea specialiştilor Horticultura şi a conducerii societăţii noastre. Pentru că ne dorim să luăm toate măsurile posibile că stejarului să ii meargă bine, ne consultăm şi cu domnul profesor Dorin Camen, Decan al Facultăţii de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara, şi cu domnul profesor Petru Dragomir, şef de lucrări şi Directorul Departamentului de Silvicultură al aceleiaşi Facultăţi”, au transmis reprezentanţii Horticultura, societatea din subordinea Primăriei Timişoara.
 
A fost montat un sac special pentru irigare, s-a presărat coajă de copac la bază pentru menţinerea umidităţii şi aplică cu stricteţe toate sfaturile primite de la pepiniera mama, mai spun cei de la Horticultura care au subliniat că problemele ar putea fi cauzate de faptul că stejarii nu se plantează în luna mai.
 
”Nu a fost neapărat momentul ideal pentru această plantare, din punctul de vedere al vremii, dar fiind un moment istoric important, a trebuit marcat corespunzător. Acum facem toţi paşii necesari pentru că stejarul să se adapteze în nouă casă”, mai precizează reprezentanţii societăţii.
 
În 19 mai, a fost sădit stejarul în Piaţa Libertăţii din Timişoara, în cadrul zizitei Majestăţii Sale Margareta, Custodelui Coroanei. Arborele a fost adus din Olanda şi a costat peste 3000 de euro cu tot cu transport şi l-a înlocuit pe cel bătrân de 100 de ani plantat în numele Regelui Ferdinand I care se uscase.
 
Primarul Dominic Fritz a spus că arborele a fost cumpărat şi transportat din Olanda pentru că în România municipalitatea nu a găsit unul potrivit.
 
”Din câte ştiu eu, pomul a fost comandat din Olanda, tocmai pentru că în România momentan nu s-a găsit un stejar de această mărime. Nu am vrut să plantăm beţe, alţii se laudă cu 2000 de beţe plantate, noi am vrut să punem copaci. Şi mă bucur că am reuşit cu stejarul din Piaţa Libertăţii. Cred că preţul a fost de 1.050 euro fără TVA”, a declarat Dominic Fritz în cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.