Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara vor preleva, vineri, rinichii şi ficatul unui bărbat de 37 de ani, tată a doi copii, care a suferit un inferct şi se află în moarte cerebrală. Familia bărbatului a fost de acord ca organele lui, încă funcţionale, să salveze alte vieţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Operaţia de prelevare de organe este programată vineri, la ora 14.00, la Spitalul Judeţean din Timişoara, de la un bărbat de 37 de ani, din Timişoara, tată a doi copii, aflat în moarte cerebrală, în urma unui infarct.
 
Vor fi prelevate ficatul şi rinichii. Cei doi rinichi vor salva două vieţi ale unor bolnavi internaţi la Cluj-Napoca, iar ficatul va fi împărţit altor doi pacienţi de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti.
 
Organele vor fi transportate, imediat după prelevare, pe calea aerului, spre Bucureşti, şi pe cale rutieră, spre Cluj-Napoca unde vor avea loc transplanturile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.