Pompierul din Mehedinţi care a fost dus cu un elicopter SMURD la Timişoara, după ce un trunchi de copac s-a prăbuşit peste el în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, a fost transferat la spitalul AKH din Viena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierul a fost dus la Timişoara, vineri după-amiaza, cu un elicopter SMURD, după ce a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului.

Bărbatul de 47 de ani a fost cuprins de flăcări în timp ce intervenea pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie la Eşelniţa, în judeţul Mehedinţi. La un moment dat, un trunchi de copac, cuprins de flăcări, s-a prăbuşit peste el, antrenând focul în jur.

După investigaţii amănunţite la Spitalul Judeţean Timişoara, secretarul de stat Raed Arafat a decis transferul pompierului la spitalul AKH din Viena.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape de miezul nopţii, pompierul rănit a fost urcat la bordul unei ambulanţe SMURD, însoţit de un echipaj medical specializat care să asigure monitorizarea pe tot parcursul drumului către spitalul din capitala Austriei.

Medicii spun că din fericire, căile respiratorii nu i-au fost afectate în urma arsurilor pe care le-a suferit, iar aceasta face ca şansele de supravietuire ale pompierului să fie mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.