Peste două sute de persoane au participat, duminică, la Timişoara, la Marşul Libertăţii, pe acelaşi traseu ca la Revoluţie, scandând ”Păcat, păcat de sângele vărsat” şi ”Aţi minţit poporul cu televizorul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Maria din Timişoara, de unde au pornit în Marşul Libertăţii, până în Piaţa Victoriei.

Participanţii au purtat steaguri tricolore şi au scandat, printre altele, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, ”Timişoara” şi ”Aţi minţit poporul cu televizorul”.

Timişorenii au făcut un tur al Pieţei Victoriei, după care s-au oprit în faţa Catedralei Mitropolitane, unde au fost aşteptaţi de Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, alături de care s-a rostit rugăciunea Tatăl Nostru.

Un cor a interpretat mai multe colinde, iar pe scările Catedralei s-au depus candele aprinse, în semn de omagiu pentru cei căzuţi în Decembrie 1989.

Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 30 de ani de la Revoluţie continuă, luni, la Timilşoara, la manifestări urmând a participa preşedintele Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.