O parcare destinată exclusiv bicicletelor s-a deschis în spaţiul de parcare al Consiliului Judeţean Timiş. Alte astfel de parcări urmează să fie construite şi în alte locuri din oraş. Proiectul este unul al Consiliului Judeţean Timiş, prin programul Velo Timiş prin care se doreşte încurajarea folosirii bicicletelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Cristian Moş, a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că speră că odată cu această investiţie, tot mai mulţi timişoreni să folosească transportul alternativ.

„De acum puteţi să veniţi cu bicicleta la CJT pentru că aveţi unde s-o parcaţi în condiţii excelente şi în maximă siguranţă. Inaugurăm prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timişoara. Sunt încântat că paşii pe care i-am făcut în ultimele luni, pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de calitate pentru transportul alternativ din judeţ, încep să se vadă.  Strategia VeloTimiş nu este doar despre piste de biciclete, ci despre încurajarea timişenilor să aleagă cât pot de des transportul nepoluant. Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timişeni nu aleg să folosească bicicleta pentru drumurile zilnice - am ascultat această nevoie şi am venit cu o primă soluţie”, a scris Moş pe Facebook.

Potrivit lui Cristian Moş, planul este ca astfel de parcări moderne să fie amplasate în cât mai multe locuri din Timişoara şi din judeţ. 

„Două locuri de parcare pentru maşini = 20 de locuri de parcare pentru biciclete. În parcarea Consiliului Judeţean Timiş a fost amplasată cea mai modernă parcare de biciclete din Timişoara. Dotată cu cea mai recentă generaţie de sisteme de parcare pentru biciclete pe două niveluri, aici li se permite utilizatorilor să depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dublând astfel capacitatea de depozitare. Tot aici bicicliştii pot să-şi umfle roţile de la bicicletă folosind sistemul Velopump Air pus la dispoziţie”, a mai scris Moş.

Posesorii de biciclete şi trotinete electrice îşi pot încărca gratuit vehiculele în noua parcare.

„Astfel de parcări de biciclete sunt folosite în oraşe ca: Amsterdam, Barcelona, Rotterdam şi Salzburg. Parcarea de biciclete de la Consiliul Judeţean este deschisă pentru toţi bicicliştii, iar în perioada următoare o să colectăm informaţii legate de cum putem să îmbunătăţim sistemul astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor comunităţii”, a mai anunţat Cristian Moş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.