Un număr de 16 staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice sunt funcţionale, la Timişoara, pe principalele artere şi în zona centrală. Tariful de încărcare este de 1,10 lei/ kwh cu TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Timişoara anunţă funcţionarea a 16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice.
 
”În Timişoara sunt înregistrate aproape 2800 de maşini electrice sau hibrid. Acestea au nevoie de puncte de alimentare cu energie electrică, unele care aparţin direct proprietarilor, altele care ţin de iniţiative private. Acestea sunt primele staţii de încărcare realizate printr-o investiţie publică, dar nu şi ultimele. Vom continua aceste investiţii în următorii ani pentru a-i încuraja pe timişoreni să adopte tehnologii nepoluante”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara.
 
Staţiile de încărcare pot fi folosite prin descărcarea aplicaţiei EVGO SMART CHARGE (disponibilă gratuit pe Play Store şi App Store). Plata se face tot prin intermediul aplicaţiei.
 
Aplicaţia conţine şi o hartă care se actualizează în timp real cu staţiile disponibile în oraş şi locurile de încărcare libere.
 
Amplasamentele staţiilor sunt: Bd. I.C. Brătianu (parcarea de pe bulevard), Calea Aradului (nr. 101, spre strada Cugir), Piaţa Iancu Huniade (parcare), Acad. Alex. Borza-str. Michelangelo, Str. Martin Luther (parcarea din vecinătatea de vest a Bastionului), Str. Gheorghe Dima (parcarea de lângă intrarea în Parcul Botanic), Bd. Take Ionescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 44), Piaţa 700 (în vecinătatea pieţei), Bd. Republicii / str. Paris, Bd. Revoluţiei din 1989 (în vecinătatea imobilului cu nr. 14), Splaiul Nicolae Titulescu (în vecinătatea Podului de Fier), Bd. Mihai Viteazul (în apropierea intersecţiei cu str. Virgil Madgearu), Str. Plauţius Andronescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 10), Str. Aştrilor (Al. Martir Eugen Nagy) - parcarea Şcolii Generale nr. 30, 16 Decembrie 1989 / Rusu Şirianu 
 
Tariful de încărcare este de 1,10  lei/ kwh cu TVA. 
 
Valoarea investiţiei este de de 2,2 milioane de lei (fără TVA) din care 90% reprezintă finanţarea de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Instalarea şi operarea staţiilor este asigurată de Evgo Green Motion.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.