Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş au făcut controale, miercuri, la mai multe fast-food-uri din Complexul Studenţesc din Timişoara, având în vedere că a început anul şcolar. În urma controalelor au fost date 13 amenzi în valoare de 160.000 lei şi cinci avertismente. Inspectorii au dispus şi închiderea temporară a unor unităţi, până la remedierea deficienţelor constatate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un număr de 13 controale au fost făcute de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, miercuri, în Complexul Studenţesc din Timişoara.
 
”Având în vedere începerea anului şcolar, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a iniţiat un control operativ la unităţile de alimentaţie publică din zona Complexului studenţesc Timişoara.  Au fost controlaţi 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timişeni au aplicat următoarele sancţiuni: 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 160.000 de lei; 5 avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 5 unităţi”, transmite CJPC Timiş.
 
 Abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CJPC Timiş, în timpul controalelor s-au referit la: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafaţă, insecte; comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind menţiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat; utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificaţie-patiserie, insalubre; utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător şi a unor tăvi arse; existenţa unor insecte vii în spaţiul de preparare şi coacere.
 
De asemenea, inspectorii au observat utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină şi a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi, resturi alimentare şi păr, dar şi comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate.
 
Inspectorii au găsit şi bucătării murdare, cu strat gros de grăsime arsă, cu muşte pe alimentele în curs de preparare, dar şi nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.