Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş a anunţat că au fost legitimate 122 de persoane cărora le vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea restricţiilor sanitare, după ce au participat la un protest, în noaptea de duminică spre luni. Oamenii s-au adunat după miezul nopţii în centrul oraşului, apoi au pornit în marş spre locuinţa primarului Dominic Fritz, unde au scandat şi i-au cerut acestuia demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Protestul a fost unul spontan, s-a desfăşurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale, în consecinţă au fost legitimate 122 de persoane cărora în perioada imediat următoare le vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu legislaţia în vigoare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a transmis, luni, Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş.
 
 
Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare. S-au adunat câteva sute de oameni, majoritatea fără masca de protecţie. Aceştia s-au adunat în Piaţa Victoriei, după miezul nopţii, iar de acolo, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor, au plecat spre Prefectura Timiş, apoi s-au întors pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane unde au îngenunchiat pe trepte şi au rostit o rugăciune.
 
Ulterior, protestatarii au plecat în marş în faţa locuinţei primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, unde au cerut demisia edilului.
 
Zeci de poliţişti şi jandarmi au supravegheat mulţimea, iar acţiunea s-a încheiat fără incidente majore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.