Muşte sau gândaci, alimente alterate sau cu termenul de valabilitate expirat, fructe stricate, alimente depozitate în condiţii mizerabile sau la temperaturi ridicate au fost găsite de comisarii de la Protecţia Consumatorului, după un control la operatorii economici din Complexul Studenţesc. Au fost date 11 amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei şi şase avertismente. Trei fast-food-uri au fost închise temporar, până la remedierea problemelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În cursul zilei de azi (miercuri - n.r.) am desfăşurat un control operativ în zona Complexului Studenţesc din Timişoara. Este inacceptabil cum înţeleg anumiţi operatori economici să-şi desfăşoare activitatea. Astfel au fost verificaţi un număr de 10 de operatori economici, respectiv SC Enterteiment Fun Club SRL (Restaurant Dinar), SC Izarad Kdo SRL (Fast food), SC Scarlatescu Cristian J.R. SRL (Fastfood Roy), SC Dsconstruct SRL (Fast food), SC Paradisul Piraţilor SRL, SC Denis Best Team SRL (Joy pub), SC Cosei SRL (Fast food 3f), SC Minna Delicios SRL (Fast food pleşkaviţa 100%), SC Ilinois SRL (Pret a manger), SC Dorini Tm Garden SRL (Burger 100%)”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Rregional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.
 
Principalele abateri de la legislaţie constatate au fost: produse preparate şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora, diverse preparate cu modificări organoleptice, nerespectarea condiţiilor de depozitare recomandate de producător, spaţiu de preparare insalubru, spaţii de depozitare, refrigerare, congelator neigienizate, tavanul din blocul alimentar prezenta infiltraţii de umiditate şi exfolieri ale tencuielii, legume fructe depreciate, materii prime în afara datei limite de consum, utilizarea unor spaţii de refrigerare destinate răcirii băuturilor.
 
Au fost date, în urma controlului, 11 amenzi, în cuantum de 97.000 de lei şi 6 avertismente.
 
Trei fast food-uri au fost închise temporar până la remedierea problemelor depistate şi a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman a produselor neconforme.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.