În judeţul Timiş sunt active 27 de focare, cele mai recente fiind la o grădiniţă privată de lângă Timişoara şi la Fabrica AEM. În total, sunt 840 de persoane confirmate în cele 27 de focare. Autorităţile din Timiş au în desfăşurare 64 de anchete epidemiologice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivelul judeţului Timiş, potrivit DSP Timiş, s-au aprins două focare în ultimele 24 de ore, la o grădiniţă privată din comuna Moşniţa Nouă de lângă Timişoara, respectiv la fabrica AEM din Timişoara, şi s-a stins un focar de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Buziaş.

În Timiş sunt 3 focare cu peste 100 de cazuri active: Penitenciarul Timişoara – 164 cazuri confirmate, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia – 159 cazuri confirmate şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj – 111 cazuri confirmate.

Mai sunt focare active la Spitalul de Psihiatrie Jebel, Centrul de plasament pentru copii cu dizabilitati Recaş, Cămin de îngrijire pentru persoane vârstnice Bacova, Centru pentru persoane cu handicap Ciacova, Cămin pentru persoane vârstnice Jimbolia, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Lugoj, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciacova, Centrul de Plasament Gpvojdia, Club Sportiv Municipal Lugoj, ISU Banat, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Primăria Lugoj, Garda de Mediu Timiş, Cpmin pentru persoane vârstnice Inocenţiu Klein Timişoara, Cămin pentru persoane vârstnice Lenauheim,  Club Sportiv Universitar de Volei Timişoara, Club de Fotbal Ripensia Timişoara, Grădiniţa privată Lumea Piticilor Moşniţa Nouă, Fabrica AEM Timişoara şi mai multe firme private.

În ultimele 24 de ore, în Timiş sunt 244 de noi cazuri de COVID-19, după efectuarea a 1.087 teste, dar şi 5 decese.

Luni, în spitalele din Timişoara şi din judeţ sunt internaţi 410 pacienţi cu COVID-19, dintre care 46 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

Conform Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în Timiş sunt 47 de locuri la Terapie Intensivă în spitalele COVID, cărora li se adaugă 6, destinate femeilor însărcinate ori lăuze la Maternitatea Bega, şi alte 6 paturi pentru bolnavii cardiaci, la Institutul de Boli Cardiovasculare.

În Timiş, rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 6,85  la o mie de locuitori, în vreme ce în Timişoara, incidenţa este luni de 8,02 la o mie de locuitori.

De la începutul pandemiei, în Timiş s-au înregistrat peste 15.150 de infectări cu coronavirus. 325 oameni au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.