Peste 500 de minori au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, în judeţul Timiş, numai în ultimele două zile. Sunt active 24 de focare, dintre care nouă în şcoli şi 14 în unităţi medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistaţi 236 de minori cu COVID-19, după ce luni alţi 280 de minori au fost identificaţi cu COVID-19. 

 De asemenea, sunt 24 de focare active, la nivelul judeţului, trei dintre ele au fost deschise marţi. Nouă focare sunt în şcoli şi 14 în spitale, dintre care zece numai în Spitalul Judeţean Timişoara. 

Cele mai multe cazuri sunt la Colegiul Naţional Bănăşean Timişoara– 32 cazuri confirmate, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Timişoara – 25 cazuri confirmate şi la Colegiul Naţional  „Constantin Diaconovici-Loga” Timişoara - 20 cazuri confirmate. 

 În cele zece focare din Spitalul Judeţean Timişoara sunt în total 71 de cazuri de COVID-19, la personalul medical şi pacienţi din diferite secţii. 

Focarele de COVID-19 din unele şcoli ar putea avea legătură şi cu temperaturile scăzute din clase, deoarece societatea de termoficare din Timişoara furnizează agent termic la temperaturi scăzute. 

 ”Sunt mai multe unităţi de învăţământ unde este frig. Mai ales că azi-noapte a fost foarte frig, sperăm ca directorii să ia măsurile cele mai bune. Eu am solicitat monitorizarea temperaturilor în clase. Fiind aşa frig, în lipsa agentului termic, nu se mai aerisesc clasele şi apar alte probleme”, a declarat Cosmin Hogea, inspector general adjunct al ISJ Timiş. 

 În ultimele 24 de ore, în Timiş, au fost depistate 1.219 cazuri de Covid-19 în urma efectuării a  2.663 de teste dintre care 1.433 teste rapide. Sunt 340 de persoane cu COVID-19 internate în spitale, dintre care 21 în secţiile ATI. De asemenea, în ultimele 24 de ore trei persoane au decedat. 

Rata de infectare la o mie de locuitori, în judeţul Timiş este 14,93, iar la Timişoara -  19.57. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.