Un pastor penticostal din judeţul Timiş a fost amendat de poliţişti, în baza Ordonanţei Militare, după ce duminică a organizat o slujbă religioasă la care au participat aproximativ 40 de enoriaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului de Polişie al judeţului Timiş, poliţiştii din Făget s-au sesizat din oficiu, după ce au aflat că la Biserica Penticostală din localitatea Bethausen se desfăşura o slujbă religioasă la care participau aproximativ 40 de enoriaşi.
 
”Din verificările efectuate s-a constatat ca organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Având în vedere aceste aspecte, persoanelor prezente li s-a pus în vedere obligaţia de a respecta prevederile Ordonanţei Militare nr. 1/2020 cu privire la adunările publice şi li s-a solicitat să părăsească de îndată incinta bisericii. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, conform art. 2 din Ordonanţa Militară nr. 1/2020”, se arată în comunicat.
 
Potrivit poliţiştilor, în acest caz, pastorul a fost amendat cu suma de 300 de lei.
Conform Ordonanţei Militare emise sâmbătă de autorităţi, se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi, tără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

De asemenea, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), Ia care pot participa maximum 8 persoane, cât şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.