Oraşul Făget din judeţul Timiş şi trei sate care îi aparţin, sunt în aşteptarea deciziei de intare în carantină, după ce în ultimele săptămâni s-au înregistrat 47 de cazuri de COVID - 10 şi un deces. Făget ar deveni astfel a treia localitate din România plasată în carantină din cauza numărului de îmbolnăviri cu nouol coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut o analiză a situaţiei de la Făget, pe care a trimis-o Institutului Naţional de Sănătate Publică, iar această instituţie a înaintat propunerea de carantinare către Prefectura Timiş. Duminică dimineaţa, la sediul Prefecturii Timiş are loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde se discută carantinarea oraşului Făget şi a celor trei sate aparţinătoare. Hotărârea finală de intrare în carantină a oraşului Făget aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
 
În ultimele trei săptămâni, la Făget au fost depistate 47 de cazuri de COVID -19 şi un deces. Printre cei infectaţi cu noul coronavirus se numără şi opt cadre medicale de la Spitalul Orăşenesc Făget care acum se află internate în spital, dar şi mai mulţi membbri ai unei biserici.
 
În oraşul Făget şi satele aparţinătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori. 
 
În judeţul Timiş, până sâmbătă au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 983 de persoane confirmate cu COVID - 19.
Până acum, o localitate din Giurgiu - Cartojani şi una din Prahova - Gornet au fost plasate în carantină, iar în Argeş 12 localităţi - Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti - sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, o decizie privind carantina urmând să fie luată luni.

Autorităţile din comuna Gornet au atacat în instanţă decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de a introduce în carantină satul Gornet din această comună şi cer despăgubiri în cuantum de 500.000 de euro care ar urma să fie împărţiţi celor care au fost „prejudiciaţi” din cauza carantinei. DSU susţine că ordinul privind carantina permite intrările sau ieşirile persoanelor pentru diverse activităţi, inclusiv pentru a merge la serviciu.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.