Trei adulţi şi cinci copii au fost evacuaţi, joi, după ce o viitură a afectat 13 gospodării din localitatea Fârdea, judeţul Timiş. Un pod din Lugoj a fost închis circulaţiei, iar în Caraş- Severin, pe un drum, a fost oprită circulaţia rutieră, de asemenea, din cauza scurgerilor de pe versanţi. 17 localităţi din Caraş-Severin au fost afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, în urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi în localitatea Fârdea s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulţi şi cinci copii din locuinţele afectate. De asemenea, au fost evacuate mai multe animale domestice şi bunuri materiale.

Un număr de 40 de pompieri intervin pentru evacuarea apei cu trei motopompe de mare capacitate şi continuă evacuarea bunurilor din locuinţe.

”Având în vedere situaţia creată de ploile abundente şi creşterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din judeţul Timiş, comanda Inspectoratului a dispus creşterea capacităţii operaţionale, prin chemarea pompierilor aflaţi în turele libere, la Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Făget. Astfel, peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile şi electropompe sunt pregătiţi să intervină în zonele cu pericol de viituri şi inundaţii. De asemenea, la sediul Inspectoratului este activat Centrul Judeţean de Comandă şi Conducere a Intervenţiilor, cât şi Grupa Operativă, pentru coordonarea eficientă a intervenţiilor”, a transmis ISU Timiş.

Tot în Timiş, inundaţii au fost înregistrate şi în localitatea Tomeşti.

La Lugoj, podul de fier este închis circulaţiei rutiere din cauza creşterii debitului râului Timiş.

În mai multe localităţi a fost afectată alimentarea cu energie electrică. Este vorba de zone din Bârna, Bucovăâ, Dumbrava, Făget, Fârdea, Traian Vuia şi localităţile adiacente.

În judeţul Caraş- Severin, DN58 a fost blocat în apropiere de localitatea Brebu, şoseaua fiind acoperită de apă cu adâncimea de 50 - 60 cm. Şoferii au fost sfătuiţi să ocolească pe DN 58A, Lugoj - Caransebeş.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Banat, în judeţul Caraş - Severin 17 localităţi au fost afectate de inundaţii:  Caransebeş, Oţelu Roşu, Glimboca, Zorlenţul Mare, Zorlencior, Iaz, Var, Oreja, Sacu, Sălbăgel, Cornişor, Băuţar, Voislova, Măru, Zăvoi, 23 August, Fârliug.

Administraţia Bazinală de Apă Banat anunţă că pe unele sectoare au căzut precipitaţii şi de peste 70 de litri pe metru pătrat în bazinele Timiş, Bega şi Caraş.

Pentru judeţele Timiş şi Caraş - Severin hidrologii au emis cod roşu de inundaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.