Localnicii din oraşul Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au scos o tonă şi jumătate de peşte mort, majoritatea de dimensiuni mari, dintr-o baltă de pescuit. Din cauza caniculei, peştii au rămas fără oxigen şi s-au sufocat, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru oxigenarea apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului Timiş, Bogdan Mutu, a declarat pentru News.ro că pompierii au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unor peşti dintr-o baltă de pescuit din oraşul Sânnicolau Mare.

”Localnicii au observat că mai mulţi peşti plutesc pe o baltă de pescuit din Sânnicolau Mare şi s-au mobilizat pentru adunarea acestora. Peştii morţi, majoritatea de dimensiuni mari, au fost duşi cu căruţe trase de cai în pubele puse la dispoziţie de autorităţile locale. O tonă şi jumătate de peşte mort a fost adunat din baltă, iar pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru oxigenarea apei”, a declarat Bogdan Mutu.

Potrivit acestuia, pompierii au intervenit cu două motopompe de capacitate mai mică şi o a treia de capacitate mare care a fost adusă de la Timişoara.

În urma intervenţiei pompierilor, peştii de dimensiuni mai mici au fost salvaţi. Se pare că din cauza caniculei a scăzut nivelul de oxigen din apă, mai ales că în baltă vegetaţia este foarte puţină, iar peştii s-au sufocat.

Au fost luate probe din baltă, dar şi din peştii morţi, iar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş va stabili exact care a fost cauza incidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.