O fată de nouă ani diagnosticată cu bronhopneumonie, rujeolă şi patologii asociate a murit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Copila se născuse cu Sindromul Down şi cu o dublă malformaţie cardiacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, pentru News.ro că o fată de nouă ani din judeul Timiş a murit la spital.

”O fată de nouă ani şi 11 luni din judeţul Timiş, internată de aproximativ două săptămâni la noi la spital cu bronhopneumonie, rujeolă şi patologii asociate a murit sâmbătă, având insuficienţă respiratorie”, a spus Virgil Musta.

Fatei nu a i se administrase vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, fata s-a născut cu Sindromul Down, avea convulsii şi dublă malformaţie cardiacă şi a supravieţuit până la această vârstă fiind bine îngrijită de familie.

Acesta este cel de-al optulea deces al unei persoane diagnosticate cu rujeolă în Timiş, de la începutul epidemiei şi până în prezent.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână au fost raportate alte 238 de cazuri de rujeolă şi un deces.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 28 aprilie, de la debutul epidemiei, este de 5.119, din care 23 de decese. Şapte dintre decese erau în judeţul Timiş, câte 5 în Arad şi Dolj, 3 în Caraş Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Satu Mare.

Cele 5.119 cazuri au fost raportate în 38 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin - 965, Timiş - 950, Arad - 837, Mureş - 350, Dolj - 343, Călăraşi -178, Satu Mare - 170, Sibiu -170, Alba- 135 , Bistriţa Năsăud- 129, Hunedoara -127 şi Braşov -114, restul judeţelor având între unul şi 99 de cazuri.

Din totalul celor 5.119 de pacienţi, 4.934 nu au fost vaccinaţi niciodată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.