Comisarii de la Protecţia Consumatorului Timiş au făcut, timp de două zile, 37 de controale la Lugoj şi 33 la Timişoara, în urma cărora au dat amenzi de peste 600.000 de lei, au oprit de la vânzare două tone de alimente şi peste trei kilograme de bijuterii. De asemenea, au oprit de la funcţionare laboratorul unui lanţ de cofetării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au făcut 37 de controale la Lugoj şi alte 33 la Timişoara, iar în urma descinderilor au dat 84 de amenzi, cu o valoare totală de 605.000 lei, dar şi 42 de avertismente.
 
De asemenea, comisarii au oprit de la vânzare două tone de produse alimentare, dar şi peste trei kilograme de bijuterii pentru a fi verificate dacă sunt sau nu din aur.
 
Cele multe probleme au fost constatate în unităţile de alimentaţie publică pe linie de igienă şi de depozitare a produselor. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit în unele locuri şi produse expirate, iar în bucătării tăvi murdare sau alimente pe care se plimbau muştele.
 
”Laborator de producţie panificaţie cofetărie Seneville a fost propusă închiderea de până la 6 luni. În Lugoj este vorba de aproape toate restaurantele din centrul oraşului, Noma, Javu, Escada, etc. Cele mai frecvente şi mai grave abateri au fost pe condiţiile de igienă, condiţiile de depozitare şi produse expirate. Controalele, în special pe partea de alimentaţie publică, vor continua”, transmite comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş Mihai Alin Gubandru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.