Termocentrala Mintia îşi va opri activitatea timp de aproximativ o săptămână din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice vor rămâne fără încălzire şi apă caldă în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Maine oprim din nou termocentrala la zero din lipsa de cărbune. În Constanţa avem pe stoc 50.000 tone, dar guvernul nu vrea sa tina şcolile deschise şi locuinţele încălzite la Deva”, a anunţat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.
 
În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unităţi de învăţământ şi instituţii publice, nu vor mai avea apă caldă şi căldură. 
 
Inspectorul Şcolar al Judeţului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru şcolile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.
 
Este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când Termocentrala Mintia s-a oprit din cauză că nu mai are stocuri de cărbune. 
 
Termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.