Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că decizia privind majorarea salariului minim va fi luată de Guvern, fără a preciza data de la care acesta va creşte, dar confirmând nivelul de 2.080 de lei şi faptul că acest salariu minim va fi diferenţiat în funcţie de vechime şi studii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat vineri dacă salariul minim va creşte de la 1 decembrie, Eugen Teodorovici a evitat să menţioneze o dată.

„Aici se va lua o decizie la nivel de Guvern vizavi de dată”, a spus Teodorovici. Acesta a confirmat însă că valoarea salariului minim va creşte la 2.080 de lei brut şi se va face diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă şi de studii, în acest caz salariul minim va fi de 2.350.

Teodorovici a evitat să spună dacă o decizie în acest sens va fi luată vineri în coaliţia de guvernare.

„Dacă se va lua o decizie va veni şi un act normativ în baza căruia acest salariu minim de va majora”, a precizat Teodorovici.

În ceea ce priveşte cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, ministrul Finanţelor a spus că nu a discutat cu preşeditele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre acest subiect şi că săptămâna viitoare se definitivează discuţiile cu toate ministerele vizate de rectificare.

„Ideea este să ne menţinem sub 3 la sută ca şi deficit, 2,97, aşa cum am promis”, a spusTeodorovici. Acesta a precizat că deficitul bugetar estimat pentru anul 2019 este de 2,53 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.