Temperaturi foarte scăzute se înregistrează, în acest week-end, în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde mercurul din termometre a scăzut până la minus 16 grade Celsius, iar vântul suflă cu putere. Instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 2000 nu au fost pornite, pentru a doua zi consecutiv, iar în alte zone au fost puse în funcţiune cu întârziere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Sinaia, sâmbătă a fost pusă în funcţiune gondola care urcă până la Cota 1400, însă, pentru a doua zi consecutiv, instalaţiile de transport pe cablu nu au pornit din cauza condiţiilor meteo. 
 
Administraţia domeniului schiabil din staţiune anunţă că nu le recomandă turiştilor să cumpere online cartele pentru aceste instalaţii atunci când au fost emise alerte meteo şi că nu restituie sumele celor care insistă în acest sens.
 
"Vă informăm că, în caz de alerte meteo care determină funcţionarea la limită sau închiderea instalaţiilor de transport pe cablu, odată cu actualizarea stării pârtiilor şi a instalaţiilor de transport pe cablu, transmise prin canalele de comunicare, NU vă recomandăm achiziţionarea cartelelor tip skipass. În cazul în care insistaţi în achiziţionarea cartelelor de tip skipass, veţi completa o DECLARAŢIE care să ateste faptul că aţi fost informat complet cu privire la condiţiile meteo. Prin semnarea acestui document veţi renunţa la orice pretenţie privind restituirea contravalorii skipass-ului achiziţionat pe propria răspundere. În cazul achiziţionării cartelelor online, cumpărătorul îşi asumă riscul nerestituirii contravalorii lor, odată cu activarea acestora, la prima trecere prin porţi”, a transmis pe Facebook societatea Transport Urban Sinaia, care administrează domeniul schiabil al staţiunii.
 
Şi în staţiunea Buşteni, instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil Kalinderu au pornit cu întârziere, sâmbătă, tot din cauza vântului puternic. Deşi este ger, zeci de turişti se află pe pârtie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.