Bilanţul realizat de autorităţile din Teleorman după furtuna de duminică seară, pentru care meteorologii au emis cod roşu, arată că vântul puternic a doborât 35 de copaci, unii dintre aceştia căzând peste autoturisme, iar rafalele de vânt au luat pe sus şapte acoperişuri şi o baracă. În mai multe zone din Turnu Măgurele, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza avariilor produse pe reţea, autorităţile locale cerând sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru alocarea unor generatoare electrice din judeţele limitrofe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, luni, de Prefectura Teleorman, cea mai afectată localitate a fost oraşul Turnu Măgurele, unde pompierii au intervenit degajarea a 35 de copaci şi un stâlp de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic. Unii dintre aceştia au căzut peste 14 autoturisme sau peste conducte din sistemul de alimentare cu gaze, patru conducte fiind avariate. Tot la Turnu Măgurele, echipele de intervenţie au acţionat pentru îndepărtarea a şapte acoperişuri şi a unei barăci luate de vânt. 
 
La Roşiorii de Vede, Nenciuleşti şi în localitatea Putineiu câte un arbore a fost rupt de rafale.  
 
Pe timpul furtunii, uni camion de mare tonaj s-a răsturnat pe carosabil în municipiul Turnu Măgurele. 
 
”Având în vedere numărul mare de avarii la reţeaua de electricitate a municipiului Turnu Măgurele şi a faptului că remedierea acestora poate fi efectuată doar într-o perioadă mai mare de timp, s-a solicitat sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru alocarea unor generatoare electrice din judeţele limitrofe. Acestea vor fi utilizate la nevoie pentru obiectivele esenţiale comunităţii.  Au fost transmise înştiinţări tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) din judeţul Teleorman, dar şi reprezentanţilor instituţiilor cu rol în gestionarea acestor fenomene periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situaţii”, transmite Prefectura Teleorman. 
 
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU), trebuie să menţină serviciul de permanenţă la sediul primăriei şi să dispună organizarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă în vederea asigurării intervenţiei oportune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu mijloacele tehnice şi echipamentele din dotare, au mai decis autorităţile din judeţ.
 
Teleormanul s-a aflat, duminică seară, sub două avertizări nowcasting Cod roşu de furtună.  
 
Pentru perioada sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase privind intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie (viteze de 75 - 90 km/h), averse torenţiale care vor cumula 50 - 90 l/mp, grindină şi frecvente descărcări electrice, precizează autorităţile din judeţ, care recomandă populaţiei să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere şi resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în şanţurile/canalele de colectare a apei, iar în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.