Reprezentanţii Primăriei Deva anunţă că telecabina de pe Dealul Cetăţii va rămâne oprită pentru revizie tehnică şi va fi pornită abia când va exista o garanţie privind siguranta turiştilor, după ce s-a defectat de două ori în aceeaşi săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni al Primăriei municipiului Deva, telecabina de pe Dealul Cetăţii va rămâne închisă pe o perioadă nedeterminată, aceasta după ce s-a defectat, la urcare, din cauza unei erori de comunicaţie radio între punctul de comandă şi cabină.

Monolinerul s-a oprit duminică la aproximativ trei metri de sol, pe la mijlocul traseului între staţia de plecare şi cea de sosire.

,,În primul rând ne cerem scuze pentru disconfortul creat turiştilor. Le-am restituit acestora contravaloarea biletelor şi le-am spus că îi aşteptăm să ne viziteze din nou. În ceea ce priveşte telecabina, o echipă tehnică de specialitate lucrează acum la remedierea avariei. Nu vom mai reporni telecabina decât atunci când vom avea garanţia siguranţei turiştilor care ne vizitează monumentul istoric”, a declarat Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ-Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Până la repornirea telecabinei, fortăreaţa medievală poate fi vizitată la pas de către turişti. Cele trei trasee turistice din Cetatea Deva sunt:


Traseul nr.1 - din spatele restaurantului de la Poalele Cetăţii până la Poarta I, timp de mers: aproximativ 45 de minute;
Traseul nr. 2 - de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta I, timp de mers: aproximativ 40 de minute;
Traseul nr. 3 - din faţa tunelului (partea stângă) până la Poarta I, timp de mers: aproximativ 30 de minute.
Cele trei trasee turistice sunt semnalizate cu panouri ce conţin informaţii despre Cetatea Deva.

Duminică după amiaz,  telecabina de pe Dealul Cetăţii s-a defectat pentru a doua oară în aceeaşi săptămână.

În telecabină se aflau 11 adulţi şi şi copii. Ei au fost coborâţi în siguranţă la sol cu ajutorul unei scări culisabile, după ce au fost în prealabil asiguraţi cu echipament specific de salvare pentru prevenirea unei accidentări,  de către pompierii alpinişti de intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.