Telecabina care facilitează accesul la Cetatea Devei este din nou funcţională, de miercuri, după ce săptămâna trecută a suferit avarii de două ori, turiştii fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Primăriei Deva, telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost repornită în cursul dimineţii, de la ora 9.00.

"Specialiştii de la ISCIR Oradea au fost ieri (marţi - n.r.) la Deva. Ei au constatat că au fost rezolvate defecţiunile tehnice care au existat. S-au efectuat probe cu monolinerul şi am primit avizul să repornim instalaţia. Telecabina este funcţională din această dimineaţă şi transportă în siguranţă turiştii", a declarat Alin Suciu, şeful Serviciului Administrativ-Telecabină din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Telecabina funcţionează zilnic între orele 9.00 şi 21.00, ultima urcare fiind la ora 20.30, iar ultima coborâre - la ora 20.50.

Telecabina a fost inaugurată în luna iunie 2005. Instalaţia asigură legătura între staţia de plecare, situată la cota 180 de metri până la platforma intermediară a Cetăţii Deva (staţie sosire), situată la cota 342,65 metri, respectiv o diferenţă de nivel de circa 160 de metri.

Săptămâna trecută, telecabina de la Deva a suferit avarii de două ori, turiştii fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor. Ca urmare, reprezentanţii Primăriei Deva anunţau că telecabina va rămâne oprită pentru revizie tehnică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.