Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a adus la bugetul local încasări de aproape 500.000 de lei, în luna august. Aceasta este cea mai mare sumă obţinută de la punerea în funcţiune a telecabinei şi până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Primăriei Deva, în luna august a acestui an, 30.769 de turişti au optat să viziteze fortăreaţa medievală folosind monolinerul.

”Peste 60% din numărul total de vizitatori din luna august a acestui an au fost adulţi, aproape 27% copii şi studenţi, în jur de 10% pensionari, 1% persoane cu dizabilităţi, dar şi turişti care au beneficiat de gratuităţi la călătoria cu telecabina (un procent de 1%). Statistica este doar pentru cei care au urcat în Cetatea Devei cu ascensorul înclinat", se arată în comunicat.

Potrivit Primăriei Deva, în luna august a acestui an, telecabina a adus bugetului local încasări de 493.020 de lei.

Totodată, conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva îi asigură pe turişti că telecabina funcţionează la parametri normali, are verificările tehnice la zi, iar de puţin timp a fost montat şi un generator de curent de rezervă pentru a elimina situaţiile neplăcute în cazul unor pene de curent în reţeaua principală.

Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic, între orele 9.00 şi 21.00. Turiştii pot folosi telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1.

În ultima perioadă, telecabina spre Cetatea Deva s-a blocat de mai multe ori, din cauza unor defecţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.