Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Când introducem o carantină nu vreau să mergem pe un număr de cazuri ieşit dintr-o raportare dintr-o singură zi”, a afirmat, marţi seară, la TVR, Nelu Tătaru.
 
El a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că în zilele următoare se va afla în teritoriu în judeţe precum Sibiu, Sălaj, Alba, Satu Mare, Covansa, Harghita, Cluj, pentru a vedea care este situaţia. 
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că există un ordin al lui Raed Arafat, în calitate de comandant al DSU, care prevede carantinarea zonelor cu peste 6 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori şi că acest ordin se aplică. 
 
"În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cu carantina”, a spus el. 
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut evaluări în zonele cu rată mare de infectare.
 
"În acest moment gestionăm numărul de locuri, extensia o facem pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Tătaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.