Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna transmite, în mesajul său de Ziua Mediului, că românii ar trebui să ia în calcul zi de zi efectele pe care activităţile lor cotidiene le au asupra mediului înconjurător. „Dacă zi de zi oameni iresponsabili vor arunca deşeuri în locurile nepermise, vor depozita în mod ilegal în locuri nepermise deşeuri, activitatea noastră se va rezuma pur şi simplu la colectarea acestor deşeuri şi la curăţirea continuă, continuă a României”, afirmă ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent sâmbătă, la acţiunea de ecologizare a lacului de acumulare Târlung – Săcele din judeţul Braşov, lac ce asigură alimentarea cu apă a zonei Braşov, ministrul a vorbit despre importanţa implicării fiecăruia în protejarea mediului. 
„Ar trebui să trăim zi de zi cu gândul la protecţia mediului, cu gândul la efectul pe care activităţile noastre zilnice îl au asupra mediului înconjurător. (...) Este un moment în care atragem încă o dată atenţia asupra faptului că activitatea noastră zilnică, iresponsabilitatea unora afectează mediul înconjurător, umple apele noastre de deşeuri care ulterior trebuie curăţate. Fac un apel la toată lumea, la toţi cetăţenii României ca astăzi, pentru ultima dată, să strângem deşeurile şi să nu le mai aruncăm niciodată. Dacă nu le mai aruncăm niciodată, poate vom reuşi să curăţăm ţara de deşeuri dacă zi de zi oameni iresponsabili vor arunca deşeuri în locurile nepermise, vor depozita în mod ilegal în locuri nepermise deşeuri, activitatea noastră se va rezuma pur şi simplu la colectarea acestor deşeuri şi la curăţirea continuă, continuă a României. Să nu le mai aruncăm niciodată şi să păstrăm apele, să păstrăm terenurile curate”, a declarat Tánczos Barna.
Ministrul i-a felicitat pe cei de la Apele Române care „depun eforturi zilnice pentru a menţine apele din România curate”. Acţiunea de ecologizare din judeţul Braşov se face cu o ambarcaţiune sută la sută electrică, prima de acest gen din Europa, utilizată la colectarea deşeurilor din apă. Conform ministrului, ambarcaţiunea este sută la sută românească, dezvoltată de tineri oameni de ştiinţă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.