Tánczos Barna a afirmat, referitor la atacul unui urs de vineri noapte la o stână aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita asupra a trei persoane în care un tânăr de 26 de ani a decedat şi un altul este internat în spital în stare gravă, că Ministerul Mediului va continua să facă paşii necesari pentru a rezolva problema urşilor în România. „Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei”, a adăugat ministrul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei”, a scris Tánczos Barna, sâmbătă pe pagina de Facebook.
 
El a transmis condoleanţe familiei îndurerate şi a mai spus că nimic nu este mai presus ca viaţa oamenilor.
 
„Ministerul Mediului va continua să facă toţi paşii necesari pentru a soluţiona problema urşilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei. Transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate şi cred, în continuare, că nimic nu poate fi mai presus de vieţile oamenilor. Trebuie să fim raţionali şi să aplicăm măsuri prin care să reducem la minimum riscul producerii unor asemenea evenimente în viitor”, a completat ministrul Mediului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.