Tânărul în vârstă de 19 de ani înjunghiat săptămâna aceasta în Grădina Botanică din Craiova este conştient, stabil hemo-dinamic şi respirator, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă, transmit reprezentanţii unităţii sanitare unde acesta este internat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Băiatul de 19 ani care a supravieţuit atacului din Grădina Botanică Craiova se află în continuare în secţia de terapie intensivă, însă starea lui de sănătate cunoaşte o ameliorare.

”Pacientul se află în continuare in ATI, însă este conştient, stabil respirator şi hemo-dinamic. Primeşte în continuare tratament complex şi susţinut de terapie intensivă, este supravegheat şi monitorizat atent permanent, este îngrijit şi tratat de aceeaşi echipă multidisciplinară de medici. Putem confirma evoluţia favorabilă a stării de sănătate a pacientului”, au transmis, duminică seară, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Iniţial, prognosticul în cazul băiatului a fost rezervat, el ajungând în stare extrem de gravă la spital şi fiind sedat. Joi, reprezentanţii spitalului informau că evoluţia stării sale de sănătate poate fi imprevizibilă.

Adolescentul de 17 ani, suspectat de comiterea faptei, elev al Colegiului Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl acuză de omor şi tentativă de omor.

”La data de 27.06.2023 organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orelor 16:00, doi tineri au fost înjunghiaţi în timp ce se aflau în Grădina Botanică din Craiova.

În urma cercetărilor efectuate de o echipă complexă formată din procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, respectiv ofiţeri de poliţie judiciară şi criminalişti din cadrul IPJ Dolj, a fost identificat autorul faptelor în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani-elev, care, în timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 centimetri, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”, au transmis procurorii.

Adolescenta de 14 ani care îl însoţea pe tânărul de 19 ani nu a supravieţuit atacului, decesul survenind la scurt timp de la momentul loviturilor cu cuţitul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.