Tabloul electric principal al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost schimbat după 60 de ani, într-o acţiune care a durat 15 ore. Tabloul asigură funcţionarea sistemului electric din întreg spitalul. Pentru înlocuirea lui a fost necesară amplasarea unui generator de mare putere, de la ISU Banat, care a preluat, practic, alimentarea electrică a unităţii sanitare pe timpul schimbării panoului de curent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Înlocuirea tabloului electric principal era esenţială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit şi instalaţia să ia foc. A fost o operaţiune complicată, care a necesitat multă atenţie şi expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluţiile propuse de specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanţ energetic, o evaluare a sistemului electric, şi au apreciat că este necesară schimbarea  acestuia. Nu este însă totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este şi suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienţi care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow şi de ventilaţie non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.
 
Potrivit unui comunicat depresă, de luni, al unităţii medicale, cât timp sunt pacienţi internaţi, în numar mare, care nu pot fi mutaţi, o lucrare de reabilitare completă a reţelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat. Mai mult, există un proiect de modernizare a Secţiei de Terapie Intensivă ce nu poate fi demarat din cauza pandemiei.
 
Noul tablou electric include diferenţiale de tensiune, un întrerupător general de 1000 de amperi, 10 întrerupătoare de tip diferenţial, care au o siguranţă si o sensibilitate mărite la fluctuaţiile de curent, şi mai multe siguranţe cu un amperaj cuprins între 40A şi 100A.
 
“Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obţinuţi cu ajutorul fundaţiei Spitalului Victor Babeş. Vreau să mulţumesc comunităţii locale care a înţeles încă o dată să ne sprijine. Fără acest ajutor, nu am fi reuşit să înlocuim tabloul electric. Timişorenii ştiu că Spitalul Victor Babeş este al comunităţii, iar de aproape 20 de luni este în linia întâi a luptei împotriva unei pandemii care ne-a schimbat vieţile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babeş, ne  înclinăm”, a mai declarat prof. dr. Cristian Oancea.
 
Operaţiunea de înlocuire a tabloului electric a fost supravegheată de un echipaj de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.