Sute de studenţi veniţi din mai multe localităţi din ţară, în special din zona Olteniei, încărcaţi cu bagaje voluminoase, cu plăpumi sau perne, au aşteptat, vineri, la rând, la porţile căminelor să se cazeze în camerele Complexului Studenţesc din Timişoara, în acest nou an universitar fiind disponibile peste 9.000 de locuri de cazare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt din judeţul Mehedinţi şi sunt în primul an la Litere. Acum este pentru prima dată când mă voi caza într-un cămin studenţesc. Sunt foarte bucuroasă că am venit la Timişoara şi sper să am rezultate bune la facultate. Momentan aştept să mă cazez, sper să fie bine totul”, a declarat Andreea, o tânără studentă.

Cazarea studenţilor va avea loc şi în zilele următoare, până în data de 3 octombrie.

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara au la dispoziie 3.000 de locuri de cazare în cele zece cămine ale universităţii situate în Complexul Studenţesc. Aici au toate condiţiile necesare: cablu tv, bucătării pe palier, spălătorii, internet. Căminele Universităţii de Vest au camere cu două până la cinci paturi. Preţul pe care îl plătesc studenţii care se cazează aici variază între 90 şi 115 lei, în funcţie de numărul de locuri din cameră şi de condiţii.

Pentru a se caza, studenţii trebuie să completeze fişe cu datele personale.

Şi studenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) s-au cazat, vineri, în căminele universităţii aflate în Complexul Studenţesc.

Astfel, studenţii de la UPT vor fi cazaţi în 16 cămine, în camere cu două sau cu cinci locuri. În camerele cu cinci locuri pot fi cazaţi 4.503 studenţi, iar în cele cu două paturi sunt disponibile 1.564 de locuri.

Studenţii de la UPT care au fost admişi pe locurile bugetate vor plăti pentru un loc între 95 şi o sută de lei, iar cei care sunt admişi pe locurile cu taxă vor achite sume cuprinse între 160 şi 165 de lei pentru un loc de cazare.

La fel ca în anii trecuţi, şi în acest an unii studenţi care au primit locuri în cămin au încercat să le vândă. Mai mulţi stâlpi de electricitate sau trunchiuri de copaci au fost împânziţi de mesajele studenţilor: ”Vând loc în cămin - Complex Studenţesc Timişoara”. Preţurile ajung până la 250 de euro pentru un loc.

Studenţii care nu au reuşit să obţină un loc în cămin pot opta pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament. Astfel, o garsonieră se poate închiria la preţuri ce pornesc de la 180 de euro şi pot ajunge la 220 de euro. Un apartament cu două camere se poate închiria, la Timişoara cu 250 - 280 de euro, iar un apartament cu trei camere se închiriază cu 280 - 300 de euro pe lună. Un apartament cu patru camere poate fi închiriat şi cu 500 de euro pe lună, dacă acesta este amplasat în apropierea Complexului Studenţesc sau în zonă centrală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.