Sute de elevi din două localităţi ale judeţului Prahova vot face cursuri online, în zilele următoare, din cauză că şcolile nu pot fi încălzite, pe fondul scăderii presiunii gazelor naturale. Este vorba despre elevi din comunele Ciorani şi Tomşani, unde alimentarea cu gaze a localităţilor este deficitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Ciorani, una dintre cele mai mari comune din judeţul Prahova, elevii unui liceu şi cei ai unei şcoli gimnaziale  vor face cursuri online joi şi vineri. 
 
Reprezentanţi ai administraţiei locale au declarat pentru News.ro că, din cauza scăderii presiunii gazelor naturale, cele două unităţi de învăţământ nu pot fi încălzite, motiv pentru care elevii rămân acasă. Este vorba despre peste 900 de elevi de liceu şi şcoală generală. 
 
În comuna Tomşani, aproximativ 280 de elevi de la Şcoala generală cu clasele I-VIII vor învăţa online, joi, din cauză că localitatea nu este alimentată cu gaze naturale. 
 
Primarul comunei Tomşani, Mihai Pelin, a declarat pentru News.ro că toţi cei aproximativ 4.000 de locuitori au comunei sunt afcetaţi de lipsa alimentării cu gaz. Acesta a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu este vorba despre o avarie, ci gazele nu au mai ajuns în această localitate. 
 
”Întrebaţi-l pe domnul ministru de ce nu sunt gaze nici la Tomşani, nici la Ciorani”, a spus primarul Mihai Pelin.
 
El  a precizat că dacă până joi nu va fi reluată alimentarea cu gaze, cel mai probabil şi vineri elevii vor rămâne acasă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.