Suspiciunea de infectare cu virusul West Nile în cazul a două persoane din Teleorman internate în spital a fost infirmată, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mioara Comana, precizând pentru News.ro că în prezent nu mai există alte cazuri similare în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a anunţat că cele două suspiciuni de meningită cu virus West Nile din localităţile Zimnicea şi Rădoieşti au fost infirmate în urma primirii rezultatelor analizelor de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

"De asemenea, a fost anunţat şi Centrul de Transfuzii pentru încetarea interdicţiei de recoltare de sânge din zonele respective", precizează DSP.

Directoarea DSP a afirmat că în spitalele din judeţul Teleorman nu se mai află nicio persoană cu suspiciune de West Nile.

"În prezent nu mai există in spitalele din judeţ alte cazuri de bolnavi în privinţa cărora să există suspiciunea de infectarea cu acest virus", a declarat pentru News.ro directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mioara Comana.

Cele două persoane - un tânăr din Zimnicea şi o femeie dintr-o localitate de lângă Roşiorii de Vede - au fost internate în spitale cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile, fiind aşteptate rezultatele analizelor.

Directorul Mioara Comana declara în urmă cu o săptămână că un tânăr de 18 ani din Zimnicea, cioban, este internat la Spitalul ”Victor Babeş” cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile, iar o femeie de 45 de ani, fără ocupaţie, dintr-o localitate de lângă Roşiorii de Vede, este internată la spitalul din Roşiori, cu aceeaşi suspiciune.

De la cei doi pacienţi au fost prelevate probe biologice pentru analize.

În acest context, tot atunci, DSP Teleorman a anunţat autorităţile locale, recomandând efectuarea de dezinfecţii, dar şi Centrul de transfuzie sanguină, care timp de 28 de zile ar fi urmat să nu mai facă recoltări de la locuitorii din zonele de unde sunt cele două persoane cu suspiciune de West Nile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.