Un bărbat din judeţul Suceava a fost reţinut de către poliţişti, fiind acuzat de acte de cruzime faţă de animale, după ce a bătut cu o bâtă câinele vecinului său, apoi a abandonat animalul pe drum, în faţa porţii locuinţei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, care este din comuna Bosanci şi locuieşte fără forme legale în comuna Dărmăneşti, este cercetat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru acte de cruzime faţă de animale, fapte petrecute la sfârşitul anului trecut şi a fost reţinut după ce anchetatorii au adunat suficiente probe împotriva sa. 
„În ziua de 27.12.2023, în jurul orei 17.00, a lovit în mod repetat, timp de aproximativ 15 minute, cu o bâtă din lemn, în zona locuinţei sale din localitatea Dărmăneşti, jud. Suceava, un exemplar canin, în vârstă de aproximativ 5 ani, proprietatea unui vecin de-ai săi, provocând câinelui mai multe răni la nivelul membrelor, după care a abandonat animalul în drumul public situat în faţa porţii locuinţei sale”; informează, sâmbătă, poliţiştii.
El este cercetat pentru infracţiunea de „rănirea cu intenţie a animalelor” şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Conform legii, schingiuirea animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.