Poliţiştii suceveni au înregistrat, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii august, aproape 1.300 de fapte de violenţă în familie. Statisticile arată că în cele mai multe cazuri este vorba despre loviri sau ameninţări, iar în general astfel de acte se petrec la domiciliu. Peste 170 de ordine provizorii de protecţie au fost emise, cifra fiind dublă faţă de cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În primele 8 luni ale anului 2023, în perioada ianuarie – august, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate 1296 de fapte de violenţă în familie, aproape 700 dintre acestea fiind sesizate în mediul rural. Dintre acestea, cele mai multe sunt fapte de loviri sau alte violenţe – 864 şi ameninţare – 134.  Cele mai multe sesizări (944) au vizat fapte de violenţă în familie petrecute la domiciliu”; arată o statistică făcută publică duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.
Numărul ordinelor provizorii de protecţie emise împotriva agresorilor s-a dublat, în primele opt luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Astfel, poliţiştii au emis 177 de ordine provizorii de protecţie, iar în 123 de situaţii s-a dispus măsura evacuării obligatorii temporare a domiciliului de către agresor. 
Conform legii, ordinul de protecţie provizoriu se emite pe loc, de către poliţişti, pentru o perioadă o perioadă de cel mult cinci zile şi include o serie de măsuri, între care evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă este proprietar sau nu, obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia ori faţă de reşedinţă, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate sau interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau orice alt mijloc, cu victima. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.