Un număr de 27 de cadre medicale - 18 medici şi nouă asistente - de la Spitalul Judeţean Suceava sunt confirmate cu coronavirus, fiind internate în secţia de Boli Infecţioase din cadrul unităţii medicale. Totodată, alte cadre medicale aşteaptă rezultatul testelor pentru a vedea dacă sunt infectate cu acest virus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Suceava, printre cele 27 de cadre medicale infectate se numără şi persoane din conducerea spitalului sucevean.

Şefii spitalului judeţean afirmă că au fost achiziţionate cu mare greutate echipamentele medicale necesare.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privinţa istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât şi cu o criză mondială în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie, situaţie care nu este specifică Spitalului Judeţean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijenţă din partea noastră, am făcut tot ce am putut şi am achiziţionat toate materialele de protecţie pe care le-am găsit pe piaţă. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alţii au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluţii, în condiţii de resurse limitate”, se arată într-un comunicat al Comitetului Director al Spitalului Judeţean Suceava.

O femeie de 72 de ani internată la Spitalul Judeţean Suceava a decedat, luni, din cauza coronavirusului. Femeia nu a călătorit în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID 19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.