A nins, vineri dimineaţă, pe Transfăgărăşan, unde drumarii au intervenit cu plugurile. Salvamontiştii spun că a fost doar un episod de iarnă şi că vremea se va încălzi pe munte, însă le recomandă turiştilor care urcă pe traseele montane să aibă echipament de iarnă. Aceste trasee se vor închide atunci când va exista risc de producere a unor avalanşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
La Cota 2000, pe Transfăgărăşan, a început să ningă, vineri dimineaţă, în jurul orei 04.00. În zonă s-a aşternut un strat de zăpadă de trei-patru centimetri, iar drumarii au băgat plugurile pentru a deszăpezi şoseaua. A fost al treilea episod de ninsoare din acest sezon, însă fulgii de zăpadă s-au transformat în ploaie.
 
”Episodul ăsta de stinge deja, a început să plouă, iar de mâine (sâmbătă – n.r.) va fi din nou soare. În continuare se va circula pe Transfăgărăşan, noi credem că nu ll vor închide, iar vremea îşi va reveni. Cei care vor s urce pe munte cu siguranţă vor avea nevoie de colţari, e necesar echipament de iarnă”, a declarat, pentru News.ro, şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.
 
Potrivit acestuia, traseele montane din zona Bâlea se vor închide atunci când va apărea riscul de avalanşă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.