Sticle cu Aghiasma Mare, sfinţită şi îmbuteliată în Ajunul Bobotezei, vor fi împărţite credincioşilor începând de joi dimineaţă, de la ora 7.00, la Baldachinul Sfinţilor de lângă Catedrala Patriarhală. Slujba Sfinţirii Mari a apei va fi oficiată, de la ora 12.30, de PF Daniel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit programului anunţat, luni, de Patriarhia Română, joi, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinţilor de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioşilor prezenţi sticle de un litru cu Aghiasmă Mare, sfinţită şi îmbuteliată în 5 ianuarie (Ajunul Botezului).

Sfânta Liturghie va fi oficiată, între 9:30 - 12:30, în interiorul Catedralei Patriarhale, în timp ce în exterior vor fi amplasate mai multe scaune şi un ecran video pe care credincioşii pot urmări Sfânta Liturghie.

Ulterior, între orele 12:30 – 13:30, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârşită Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar apoi credincioşii prezenţi la slujbă vor fi binecuvântaţi prin stropire cu această Aghiasmă Mare.

Potrivit sursei citate, pentru evitarea aglomerării piaţetei Catedralei Patriarhale, în intervalul orar 6:00 - 14:30 accesul credincioşilor spre Catedrală se va realiza doar dinspre Bulevardul Unirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.